FISKSOPPA
 Gårdagens middag blev ihopsatt utav lite saker jag hade hemma. Jag hade både torsk och stora scampi som jag behövde bli av med så så blev det perfekt med en fisksoppa. Gjorde en soppa med tomatbas samt lite matlagningsgrädde och resultatet blev supergott. Eric var inte jättepepp på att äta fisksoppa men efter maten hade jag en rätt nöjd kille hemma. Antar att det är ett bra resultat. Här kommer receptet.
 
Du behöver:
Olja
3 st schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1,5 dl vitt vin
Persilja
2 burkar körsbärstomater
2,5 dl matlagningsgrädde
Fiskbuljong
2 morötter
2 torskfiléer
1 laxfilé
150 g räkor
Salt
Cayenpeppar

Gör såhär:
1. Hacka lök och fräs den tillsammans med vitlök i en kastrull upphettad i olja.
2. Tillsätt vitt vin och låt koka ihop tillsammans med hackad persilja och fiskbuljongen.
3. Ha i 2 burkar körsbärstomater samt matlagningsgrädden.
4. Skiva morötterna och ha i dem i soppan. Låt koka i 20 min.
5. Tärna laxen och torsken. 
6. Krydda soppan med salt och cayenpeppar för lite sting.
7. Ha i fisken och efter 3 min så tillsätter du räkorna.
8. Färdig att servera tillsammans med en brödbit.
 
 
 
Rebecka Kärrbring

Mums vad gott!

Svar: Supergott :)
Linnéa Hedström

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like