STOCKHOLM OCH PANEFRESCO
En ledig onsdag måste jag ju ta vara på tänkte jag, så jag bestämde mig för att åka till Stockholm och frågade då mormor om hon ville följa med och det ville hon. Vi möttes 9.30 på centralen för att hinna köpa en kaffe innan tåget skulle gå. Väl i Stockholm startade vi på Åhléns och jag tror vi var där drygt en timme. Det är så stort och finns så mycket att se. 
Sedan fortsatte vi på drottninggatan tills vi bestämde oss för att gå tillbaka till Åhléns för att käka på Paolo Robertos Restaurang Panefresco. Och gud vad gott det var.
Mormor beställde in en Pizza som personalen varmt rekomenderade. Primavera hette den och bestod utav Provola, färska körsbärstomater, prosciutto crudo, ruccola & parmesanflingor. Den var självklart stenugnsbakad och mormor gillade den starkt. Även jag provade en bit och den var gudomligt god.
Och jag tog en pasta, Ragú Napoletano blev det för mig. Den var gjord på högrev, salsiccia & rödvin i en tomatsås. Jag kan säga att det var en utav de godaste pastarätterna jag käkat. Otroligt mört kött och såsen var så smakrik. Jag fick lite nostalgi när jag åt den för salsiccian smakade precis som morfars, med mycket fänkål. Älskar att pastan var aldente, många restauranger har tendens att koka pastan lite för mycket. Då förstör man hela rätten. Priserna var kanske lite dyrare för att vara en lunch. Dem låg på 160-200 kr. Men helt klart värt det. Och dem var verkligen generösa med porttionerna. Jag orkade typ halva och detsamma gällde mormor.
 
Jag glömmer ibland bort hur nära vi i Västerås har till Stockholm. Tar ju knappt en timme med tåg. Jag ska försöka göra fler dagsutflykter i år. Men nu är jag hemma igen och jäklar vad mina ben värker. Hade på mig ett par stövlar som jag aldrig gått långt i så mina benhinnor ilar nu. Jag ska försöka lägga mig i tid för imorgon är det jobb igen och jag behöver sova.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like